В Україні посилили відповідальність за мародерство і держзраду: як тепер каратимуть злочинців

Президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо посилення відповідальності за державну зраду та мародерство.

Як пише Politeka.net, з посиланням на пресслужбу партії «Слуга народу», закон про посилення відповідальності за держзраду (№7116) передбачає максимальне покарання за цей злочин у вигляді позбавлення волі на строк від 15 років до довічного позбавлення волі з обов’язковою конфіскацією всього майна. При цьому засуджені за державну зраду та диверсії не підпадатимуть під амністію.

Закон про мародерство (№7124) передбачає кримінальну відповідальність за викрадення на полі бою речей українських захисників.

 
Арсенал диверсантів

Мародерство як військовий злочин каратиметься позбавленням волі на строк від 3-х до 10-ти років. Водночас викрадення військовослужбовцями чи цивільними особами української техніки, зброї та речей за межами поля бою утворює склад корисливого злочину проти власності.

Цей закон посилює відповідні покарання за привласнення чужого майна на полі бою або використання трагічних обставин, бойових дій для власної наживи шляхом пограбування українців, зокрема вбитих або поранених.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *