В Україні почнуть виплачувати щомісячну допомогу ще одній категорії громадян

Окрім тих видів допомоги, які отримують в Україні внутрішні переселенці, уряд схвалив декілька програм, за якими буде виплачуватись щомісячна допомога й іншим категоріям громадян, які постраждали внаслідок війни. Зокрема йдеться про допомогу жителям територій, в яких тривають активні бойові дії, жителям деокупованих територій, а також населенню, що проживає на окупованих територіях.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на урядовому порталі.

За словами глави Кабміну Дениса Шмигаля, урядом започатковано декілька програм, якими передбачаються щомісячні виплати в розмірі 2,2-2,5 тисяч гривень жителям цих територій. Тобто, тепер право на таку щомісячну допомогу матимуть не лише ті українці, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, але й інші категорії громадян, які найбільше постраждали внаслідок війни.

В Україні почнуть виплачувати щомісячну допомогу ще одній категорії громадян

«Виплати також зможуть отримати наші люди з деокупованих територій, з населених пунктів, які перебувають у зоні активних бойових дій, а також громадяни, які перебувають на тимчасово окупованій території. Разом з ООН, Червоним Хрестом, ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією з міграції ми запустили проекти, які допоможуть нашим громадянам, які найбільше постраждали від війни», — повідомив прем’єр.

Зараз, щоб отримати таку виплату, треба подати відповідну заявку на інформаційній платформі єДопомога (edopomoga.gov.ua). А згодом її можна буде оформити ще й через портал «Дія».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *