В Україні продовжили карантин до кінця року, обмеження посилили

Кабінет міністрів України прийняв рішення про продовження карантину в Україні до кінця грудня. Карантині обмеження будуть діяти до 31 грудня.

Відповідне рішення прийняв уряд на сьогоднішньому засіданні.

На засіданні міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що карантин в Україні продовжили через зростання нових випадків коронавірусу. Крім того, карантин вирішили посилити.

«Пропонується заборонити у «зеленій зоні» проведення масових заходів за участю більше 50 осіб. Також ввести проведення всіх спортивних заходів без глядачів«, — заявив Степанов.

Також внесені зміни щодо критерій для зон карантину. Зокрема, вдвічі підвищили показник охоплення тестувань до 48 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.

Крім того, змінюють правила щодо дозволеної кількості людей у масових зібраннях.

У «зеленій зоні» пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму.

У «жовтій» — не більше 30 людей.

«помаранчевій» — не більше 20.

Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ.

Крім того, уряд прийняв рішення заборонити роботу закладів харчування з 22:00 до 7:00 (у «зеленій», «жовтій» та «помаранчевій» зонах).

Кабмін рекомендує перевести університети на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Також рекомендується ввести з 15 жовтня шкільні канікули.

Сьогодні на засіданні уряду прийняли рішення змінити критерій для включення регіонів у «червону зону» карантину. Регіон буде переходити в «червону зону», якщо захворюваність на протязі 14 днів становить більш ніж 320 на 100 тисяч населення.

«До цього показник був динамічним як той, що в п’ять разів перевищує відповідний середній показник по країні», — зазначив на засіданні Степанов.

Також Кабмін виділив Міністерству охорони здоров’я майже 3 млн гривень із фонду боротьби з коронавірусом для здійснення заходів, спрямованих на локалізацію спалахів хвороби, а саме:

  • 1 068 084 гривень — для забезпечення готовності та реагування лабораторних центрів, що належать до сфери управління МОЗ, державних установ «Центр громадського здоров’я» та Український науково-дослідний протичумний інститут Мечникова,
  • 1 875 149 гривень — для закупівлі засобів індивідуального захисту для закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу,
  • 46 811 гривень — для закупівлі лікарського засобу remdesevir (ремдесивір).

Тим часом, Україна готується до нової хвилі COVID-19. Президент уже дав низку доручень, зокремо, про переведення університетів на дистанційне навчання.

Також Міністерство освіти рекомендувало ввести шкільні канікули з 15 жовтня.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *