В Україні підніметься вартість базових продуктів: названі нові ціни

В Україні протягом найближчих декількох місяців вартість продуктів тваринного походження, особливо молока, кефіру, масла, сирів збільшиться до 3% від початкової вартості. Скільки тепер коштуватиме «молочка» і коли очікується подорожчання — розповіла генеральний директор Асоціації виробників молока Анна Лавренюк.

За даними фахівця, вартість деяких продуктів в результаті подорожчання підніметься до 1,5-3% від початкової ціни в найближчі кілька місяців.

«Молоко жирністю 2,5% в плівці, це найбільш соціальний продукт, подорожчає орієнтовно до 25 грн 40 коп., тобто плюс 40 коп. за наступні три місяці. Це приблизно 1,5% подорожчання. Якщо говорити про кефір, то він орієнтовно подорожчає на 70 коп., до ціни 31 грн 30 коп. за літр», — розповідає Лавренюк.

Також вона назвала причину, по якій відбувається зростання вартості «молочки» і який з продуктів сильніше інших зміниться в ціні.

«Масло подорожчає, очевидно, найбільше, оскільки це один з найбільш молоковмісних продуктів, для виробництва 1 кг масла необхідно 20-25 літрів молока. Подорожчання на сировинному ринку тягне за собою подорожчання цього продукту, тому можемо очікувати, що масло жирністю 72,5-73% подорожчає до 3 грн на кілограмі, тобто на пачці 200 грамів — плюс 60 коп.», — прогнозує директор асоціації.

За її словами, найменше подорожчання продемонструє сир, «оскільки у попередні квартали він вже найбільше подорожчав, понад 3%».

«Орієнтовно на 90 коп. на кілограмі, до 38-40 грн за пачку традиційного фасування вагою 160 грамів, якщо говорити про «Російський» сир жирністю 45%», — повідомила вона.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *