Газопостачальні компанії опублікували ціни на липень – і вони знову зросли

Українські газопостачальні компанії оприлюднили ціни на «блакитне паливо» для населення на липень 2021 року. Відзначається, що місячні ціни знову виросли, в той час, як базові річні тарифні плани практично у всіх постачальників залишилися без змін.

Про це повідомляє ГазПравда 29 червня. Так, місячний тариф коливається від 7,99 грн до 15,5 грн за кубометр. Зростання місячних тарифів обумовлене сезонними факторами — високим попитом, малими запасами газу в сховищах, а також хитрою політикою російського «Газпрому», який обмежив обсяги поставок палива на європейський ринок. Обмеження призвело до зростання спотових цін на газ в Європі, а саме на європейські спотові ціни зав’язані розцінки в Україні.

Фіксовані базові ціни в липні варіюються від 7,8 грн до 13,5 грн за кубометр. Найдешевше газ пропонують компанії «Агросинтез Трейдинг» (7,80 грн за кубометр), «Євода Трейд КП Луцькводоканал» (7,88 грн за кубометр), «Черкасигаз збут» та «Уманьгаз збут» (7,89 грн за кубометр), а також ДК «Нафтогаз України» (7,96 грн за кубометр).

Ще 19 постачальників газу продають паливо за ціною 10-13,5 грн/кубометр. Але ціни у більшої частини компаній не перевищили планки в 9 грн.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» підвищив ціну на газ для населення з липня за тарифом «Місячний» на 10%. Тому наступного місяця споживачі платитимуть за газ 13,13 грн за куб. м.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *