Голова Броварської РДА Георгій Біркадзе створив робочу групу з наведення порядку з вивезенням та утилізацією сміття в Броварах

Голова Броварської райдержадміністрації (РДА) Київської області Георгій Біркадзе має намір вирішити проблеми утилізації сміття. Зокрема, виділити місце під габаритні відходи та сортування сміття та розглянути можливість будівництва сміттєпереробного заводу. Для цих цілей створена спеціальна робоча група. Перші результати будуть відомі через 3 місяці.

Про це стало відомо з повідомлення Георгія Біркадзе на його сторінці в соцмережі Facebook.

«На єдиному на Броварщині легальному полігоні для твердих побутових відходів» Десна-2 » місця вистачить ще на рік-два. І це при тому, що КП сіл вивозять туди тільки 20-30% сміття, решта-закопують! Такі могильники в результаті призводять до забруднення грунтових вод, утворення метану, просідання грунту. Несанкціоновані звалища, сміттєві могильники, переповнені полігони і відсутність культури сортування сміття – все це можна кваліфікувати як повільне колективне самогубство», — сказано в повідомленні.

Біркадзе повідомив, що вже віддав розпорядження створити робочу групу, до якої увійдуть відповідні експерти з екології, сортування сміття, представники комунальних підприємств Броварщини.

Завдання групи:

  • знайти місце під габаритні відходи та сортування сміття (інвентаризація земель);

  • створення умов для будівництва сучасного сміттєпереробного заводу (додаткові робочі місця).

Зазначається, що про перші результати роботи групи буде повідомлено через 3 місяці.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *