Засідання колегії Броварської районної військової адміністрації

17 травня 2022 року, за головування начальника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочила, відбулося позачергове засідання колегії Броварської районної військової адміністрації.

Джерело — http://brovary-rda.gov.ua/

Питання додаткового фінансування сил територіальної оборони та поводження з твердими побутовими відходами на території Броварського району — найголовніші теми, які обговорювалися на позачерговому засіданні колегії Броварської районної військової адміністрації.

У засіданні також взяли участь члени колегії, а також керівник сектору оборони Броварського району Юрій Миколенко, бригадний генерал Валерій Ємбаков, командир 136 окремого батальйону територіальної оборони Віктор Скороход та керівники і представники сільських, селищних та міських громад Броварського району.

     

 

Засідання розпочалося з приємного.

«За значний особистий внесок у справу розвитку ЗСУ та самовіддану співпрацю з Міністерством оборони України у захисті територіальної цілісності України» начальника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочила та голів Броварської, Зазимської і Згурівської громад — Ігоря Сапожка, Віталія Крупенка та Василя Цвика, нагороджено медаллю та відзнакою Міністерства оборони України.

     

     

         

         

        

 

На порядок денний засідання були винесені такі питання:

— Щодо внесення змін до «Програми організації територіальної оборони в Броварському районі на 2021-2023 роки»;

— Щодо поводження з відходами на території Броварського району. Побудова сміттєпереробних заводів у територіальних громадах Броварського району, із залученням технологій для виробництва біопалива;

— Щодо реконструкції очисних споруд Броварської міської ради, що розташовані на території с. Красилівка Калинівської територіальної громади Броварського районує, із залученням новітніх технологій.

     

 

Першим у порядку денному стало питання необхідності додаткового фінансування сил територіальної оборони.

Як доповів перший заступник начальника Броварської районної військової адміністрації Олександр Чернявський, у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, виникала нагальна потреба у вжитті додаткових заходів для охорони в регіоні важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій та забезпечення безпеки населення району.

     

За пропозиціями, озвученими під час колегії, для сил територіальної оборони необхідні:

  1. Закупівля форменного одягу для особового складу.
  2. Засоби індивідуального захисту (сфери, бронежилети).
  3. Майно військового призначення, а саме: дрони, тепловізори, засоби спостережнення.
  4. Паливно-мастильні матеріали (у випадку проведення евакуації населення з окупованих територій; для підприємств, установ, організацій, які забезпечують життєдіяльність району).
  5. Засоби зв’язку.
  6. Оплата поточного та  капітального ремонту об’єктів інфраструктури.
  7. Проведення ремонту транспортних засобів.
  8. Відновлення тимчасових мостів для сполучення районів.
  9. Відновлення дорожнього покриття.
  10.  Оренда автобусів для перевезення особового складу.
  11.  Для проведення заходів з Патріотичного  виховання молоді Броварського району та інше.

 

Члени колегії Броварської районної військової адміністрації проголосувала одноголосно — звернутися до органів місцевого самоврядування для ухвалення відповідних рішень на місцевому рівні.

 

Другим та третім питаннями порядку денного стали «екологічні».  А саме: проблема поводження з твердими побутовими відходами на території Броварського району. Особливо, якщо єдиний офіційний сміттєвий полігон — «Десна-2» майже заповнений і на межі закриття.

    

У ході розгляду питання, заступник начальника Броварської районної військової адміністрації Юрій Власенко, звернув увагу на актуальні питання в районі, а саме:

— пошук земельних ділянок для створення сміттє-переробних та сміттє-сортувальних комплексів;

— виділення техніки для ТОВ РЛЦ у селі Квітневе для ліквідації екологічної катастрофи;

— з метою безперебійного надання послуг щодо утилізації твердих побутових відходів, забезпечити ТОВ «Десна-2» дизельним паливом.

Із зустрічною пропозицією до присутніх звернувся Броварський міський голова Ігор Сапожко, який доповів про варіант побудови сміттєпереробного заводу спільно з громадами Лівобережної Київщини. Ігор Васильович зазначив, що питання щодо виділення земельної ділянки під таке будівництво уже неодноразово обговорювалося.

       

       

       

       

       

       

 

На завершення засідання, начальник Броварської районної військової адміністрації Павло Проскочило, звернувся до присутніх з пропозицією надати ідеї та бачення перспективного плану розвитку Броварського району на 2022-2052 роки, а також, на наступне засідання, підготувати пропозиції щодо можливого будівництва унікального об’єкту на території Броварського району, «який немає аналогів в Україні».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *