Зброя та безпека-2021: які новинки озброєння представили розробники

У Києві працює щорічна міжнародна виставка найновішого озброєння та військової техніки «Зброя та безпека-2021». На ній представили макети ракет, беспілотників та роботизовану техніку.

Подробиці — у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

На цю виставку чекали вже давно, оскільки минулого року її довелося перенести через пандемію коронавірусу. Спочатку захід планували провести навесні, але відкриття все ж відбулося у червні.

На урочистому відкритті о 12:00 був міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, генеральний директор «Укрборонпрому» Юрій Гусєв. Завітали на захід і командувачі різних відів військ, а також закордонні гості.

Серед представлених експозицій можна було побачити розробку КБ «Луч», а саме прототип їхнього безпілотника. Він може нести керовані ракети. Крім того, конструкторське бюро представило ракету. Це перша в історії незалежної України ракета, яка буде використовуватися для вітчизняного зенітного ракетного комплексу. Вона буде використовуватися для захисту повітряного простору України. Крім того, на експозиції КБ «Луч» представили ракету класу «повітря-повітря».

На виставці, зокрема, показали машину «Шалений кочівник», яка може долати воду, сніг. Компанія «Шалений кочівник» вийшла на ринок нещодавно, утім її розробка позиціонується, як нова генерація серед такої техніки. У розробці використовувалися легкі композитні матеріали, які дозволяють цій машині мати низьку вагу.

Розробники порадували відвідувачів виставки багатьма зразками роботизованої техніки та безпілотників. Показали на заході і макет новітнього беспілотника ACE ONE на кшталт стелс-беспілотників передових країн світу. Він буде оснащений турбореактивним двигуном виробництва «Івченко-прогрес», який також стоїть у китайських беспілотниках. Цікаво, що засновники компанії, яка представила беспілотник ACE ONE — це колишній гендиректор ДП «Антонов» Лось та колишній керівник Державного космічного агентства.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *