Київську кільцеву електричку інтегрують у проєкт Kyiv City Express

Починаючи з вівторка, 19 квітня, на маршруті київської кільцевої електрички починає курсувати ще один модернізований електропоїзд, а також додається зупинка на станції Київська Русанівка.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Як зазначив голова правління компанії Олександр Камишін, війна дала додатковий стимул для розвитку проєкту Kyiv City Express, який було розпочато в 2021 році.

«Київська кільцева електричка стане частиною цього проєкту. Менш ніж за місяць вона перевезла понад 200 тисяч пасажирів. Сьогодні ми ставимо на маршрут модернізований уже під час війни на власному підприємстві електропоїзд. Таким чином, по кільцю Києва курсують виключно модернізовані електрички», – говорить він.

В свою чергу член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський розповів, що платформу Київська Русанівка привели до ладу уже під час війни. За його словами, ця зупинка стояла занедбаною з 2011 року.

«Ми в короткі терміни її реанімували, зокрема, відремонтовано та укріплено платформу. Ця зупинка буде точно популярною у мешканців Русанівки, Березняків, Соцміста та інших прилеглих кварталів», – пояснює він.

Керівник приміських перевезень компанії додав, що відремонтована електричка відтепер має підсвітку зони посадки та висадки пасажирів, оновлені санвузли, окремі місця для перевезення велосипедів, нові ергономічні сидіння для пасажирів та багато іншого. Також оновлена електричка повністю пристосована для потреб людей з інвалідністю.

«Під час війни електричка користується неабиякою популярністю, адже дозволяє швидко та безпечно дістатися до місця призначення та фактично сполучає правий та лівий береги Києва, поки столичний метрополітен працює з деякими обмеженнями», – розповіли в УЗ.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що під час війни Укрзалізниця безкоштовно виконувала значну кількість роботи, як, наприклад, евакуаційні рейси. Саме тому держава виділила 18 млрд. грн. для підтримки підприємства.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *