Кого позбавлять соціальних пенсій в наступному році

З початку 2021 року в Україні змінять умови отримання соціальних пенсій. Це виплати для громадян пенсійного віку, яким не вистачає стажу.

Однак для цього будуть введені обмеження. Про це йдеться у відповідній постанові Кабінету міністрів, який прийняли ще в 2017 році спільно з пенсійною реформою, для того, щоб створити більш м’який перехідний період, пише Thepage.ua .

Хто отримує соціальну пенсію?

Соціальну пенсію мають право отримати ті, кому не вистачає стажу. У 2020 році згідно із законом, щоб вийти на пенсію в 60 років, потрібно мати як мінімум 27 років стажу, до 63 потрібно працювати, якщо у вас від 17 до 27 років стажу, а до 65 років — від 15 до 17 років. Якщо ж у вас менше 15 років стажу, то маєте право отримати соціальну виплату, але з січня 2021 року умови для цього змінять.

Який розмір соціальної пенсії?

Соціальна пенсія на даний момент складає 1712 грн і призначена для того, щоб компенсувати різницю між доходами, які є, і прожитковим мінімумом для непрацездатних. Якщо бюджет українця не покриває цю суму, то різницю компенсує держава, якщо ж заробітку взагалі немає, то вам буде виплачено 1712 грн.

Кому не платитимуть соціальну пенсію?

Соціальну пенсію не платитимуть тим громадянам, у яких немає заробітку або він не покриває вище зазначену суму, однак має другий автомобіль або мотоцикл, якщо площа житла більше, ніж 21 квадратний метр на людину плюс 10,5 на сім’ю.

 
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *