Коли покращиться ситуація з енергопостачанням: відповідь глави «Укренерго»

Обмеження щодо постачання електроенергії триватимуть ще тиждень у Києві та семи областях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького в ефірі національного телемарафону.

Планові відключення електроенергії ще тиждень відбуватимуться у Києві, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

«Цього тижня було пошкодження дуже важливого нашого об’єкта в південно-західній частині України. Ситуація залишається важкою. Втім, ми, як і раніше, працюємо над відновленням пошкоджень. Ми плануємо, що графіки відключень у цих регіонах будуть плановими – якщо не буде подальших руйнувань» , — каже Кудрицький.

Він пояснив, що коли є можливість, «стабільніші регіони» діляться електрикою з найбільшими регіонами споживання – наприклад, Київським чи Харківським енерговузлами.

«Але зараз мережа в цих регіонах отримала значні пошкодження. Про усунення всіх пошкоджень, а ми говоримо про майже 900 ракет і дронів, які були випущені енергооб’єктами, поки не доводиться», — підсумував Кудрицький.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що тривалість відключень світла в Києві може зрости. Це з настанням холодів.

Також раніше ми писали, що в Україні й надалі продовжуватимуться віялові відключення споживачів від електроенергії, щоб убезпечити енергетичну систему від перевантажень.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *