Кулеба: НАТО надасть Україні допомогу в ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС на Херсонщині передала НАТО перелік термінових потреб для подолання наслідків цієї катастрофи. В Альянсі відгукнулися на заклик та незабаром Україна отримає від блоку необхідну гуманітарну допомогу.

Як сказав Кулеба, такої домовленості вдалося досягти 8 червня під час засідання Комісії Україна – НАТО. Слова міністра процитувала пресслужба МЗС.

За словами міністра, допомогу буде використано для ліквідації наслідків підриву ГЕС у населених пунктів Херсонщини.

«Дякую НАТО та окремим союзникам за їх швидку готовність допомогти Україні у подоланні наслідків теракту Росії на Каховській ГЕС», – заявив Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що ця катастрофа демонструє відсутність меж у скоєнні злочинів путінським режимом. За його словами, загроза нових злочинів зберігатиметься, поки міста на півдні та сході України перебувають у російській окупації.

Саме тому критично важливе значення має допомога союзників НАТО для звільнення всієї території України.

«Я закликаю партнерів до подальшого зміцнення обороноздатності України, зокрема продовжити швидкі поставки артилерійських боєприпасів та гармат 155 калібру», – наголосив Кулеба.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *