Мобілізація у 2023 році: українці, призвані до ЗСУ, отримають додаткові виплати

В Україні планують надати додаткові виплати людям, яких призвали до ЗСУ. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект. Його представили на офіційному сайті парламенту.

У парламенті зареєстрували законопроект «Про внесення змін до статті 24 Закону України «Про відпустки»», що стосується мобілізованих українців. У документі зазначено, що українці, які були мобілізовані у період воєнного стану, мають право на отримання грошової компенсації за місцем роботи. Йдеться про виплату відпускних за весь період невикористаної відпустки.

На даний момент із працівниками розраховуються за період щорічної відпустки, яка залишилася неоформленою. Додаткову суму виплачують співробітникам, які мають дітей з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи виключно у разі звільнення з посади.

Очікується, що керівництво організації гарантовано компенсуватиме вищезгадані виплати особам з числа резервістів, які призвані до армії під час загальної мобілізації в умовах війни.

Законопроект також передбачає зміни, які стосуються призову спеціалістів навчальних закладів, педагогічних, керівних науково-педагогічних та науковців. Якщо до моменту мобілізації люди пропрацювали не менше 10 місяців, вони також отримають грошову компенсацію за невикористані щорічні відпустки із розрахунку їх повної тривалості.

Мобілізація у 2023 році: українці, призвані до ЗСУ, отримають додаткові виплати

Голова Київського міського центру комплектування та соцпідтримки Юрій Максимів повідомив, як проводитиметься мобілізація військовозобов’язаних у 2023 році. Він уточнив, що вона проходитиме не лише для оборони, а й для наступу.

«Повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним особам чоловічої статі віком до 60 років. Тобто тим, хто військовозобов’язаний», — цитує полковника ТСН.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *