Місцеві вибори все ж пройдуть на Донбасі: обиратимуть лише до районних рад

Вибори депутатів районних рад відбудуться, зокрема, і на територіях Донецькою та Луганської областей. Тут у більшості районів раніше скасували вибори інших органів місцевого самоврядування.

Вибори до районних рад відбудуться по всій Україні, зокрема на Донбасі

Про це заявив член Центральної виборчої комісії, ексрегіонал і колишній нардеп від «Опоблоку» Юрій Мірошниченко. У коментарі «Радіо Свобода» він підкреслив, що навколо обґрунтованості виборів районних рад «була велика дискусія».

Але все ж таки ЦВК, виконуючи Конституцію України, призначила ці перші вибори до районів. І в інший спосіб ми не могли діяти. Тому люди оберуть собі, зокрема, районні ради,
– зауважив Мірошниченко.

За його словами, вибори районних рад відбудуться і в тих громадах, де скасовано вибори міських, сільських і селищних рад.

«Ті 18 територіальних громад, які в Донецькій і Луганській областях не зможуть собі обрати локальні ради та своїх мерів в територіальних громадах, але районні ради буде на всій контрольованій Україною території сформовано, в зокрема і в Донецькій, і в Луганській областях«, – заявив член ЦВК.

 
 

Що цьому передувало

  • Місцеві вибори в Україні мають пройти 25 жовтня.
  • У серпні Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо їх провести.
  • Серед них опинилися не лише окуповані і прифронтові території, а й віддалені від зони бойових дій, де раніше вибори та президента, і парламенту проводили.
  • Мовиться про 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та про 8 громад Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

як обиратимуть депутатів та мерів
Як відбуватимуться місцеві вибори 2020 / Інфографіка 24 каналу

https://vybory.24tv.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *