Місцями майже літні +18: синоптики оновили прогноз погоди на четвер. Карта

У четвер, 9 березня, у більшій частині України очікується в цілому тепла погода з майже літніми 18-ма градусами тепла і без істотних опадів. Лише на заході пройдуть дощі, подекуди навіть з мокрим снігом.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. Схожі прогнози дають синоптикиня Наталка Діденко і блогер Станіслав Щедрін.

За даними синоптиків, у західних областях помірний дощ, вночі з мокрим снігом, вночі місцями в центральних та східних областях, вдень у північних областях невеликий дощ. На решті території без істотних опадів.

У Чернігівській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Харківській областях вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень у Карпатах місцями пориви 20-25 м/с.

Температура вночі 3-8 градусів тепла, в північній частині та більшості центральних областей від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу. Вдень на Волині та Рівненщині 4-9 градусів тепла, у центральних, південних областях та в Криму 13-18 градусів, на решті території – 7-12 градусів вище нуля.

На Київщині на 9 березня буде хмарно з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу, вдень 7-12 градусів тепла. У Києві вночі близько 0 градусів, вдень 10-12 градусів тепла.

Прогноз погоди на 9 березня 2023 року

Народна синоптикиня Наталка Діденко стверджує, що 9 березня тепла погода переважатиме практично повсюди в Україні. Протягом дня температура повітря становитиме +10-15 градусів, у північних областях та на північному заході +7-13 градусів, у південній частині +12-17 градусів. Пориви південно-західного вітру досягатимуть штормових поривів до 15-20 метрів за секунду. Дощі пройдуть у західних та північних областях. У центральній частині, на сході та півдні України переважатиме суха вітряна погода із сонячними проясненнями.

Синоптичний блогер Станіслав Щедрін прогнозує 9 березня у південних, центральних та східних областях зростання температури до +15-19 градусів, переважно без опадів. За його прогнозом лише вдень в західних а у вечері і у північних областях, пройдуть дощі.

Погодна карта України на 9 березня 2023 року

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що за оцінками Національного управління океанічних й атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні буде теплою. Середня температура повітря може бути на 1-2 градуси вищою, ніж у попередні роки.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *