НАБУ і САП викрили сімох осіб в махінаціях з паливом на «Укрспирті»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали двох осіб за підозрою у розтраті понад 55 млн грн на державному підприємстві «Укрспирт».

Про це повідомляють прес-служби органів.

«30 травня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру 7 учасникам злочинної схеми реалізації на ДП «Укрспирт» палива котельного коксохімічного за завищеними цінами, яке використовувалось для виготовлення спирту. Дії трьох службових осіб ДП «Укрспирт», двох підприємців та двох бухгалтерів приватних товариств кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує САП.

За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

У НАБУ додали, що колишнього начальника управління «Укрспирту» та одного з фактичних бенефіціарів групи підприємств затримали.

За інформацією «Слово і діло», у цій справі фігурують наступні компанії ТОВ «Адвансен-Трейд», ТОВ «Демі Трейд Груп» і ТОВ «АП-РАЙТ». Саме в них «Укрспирт» купляв паливо.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *