«Нафтогаз» надсилає платіжки на тисячі гривень за блакитне паливо, яке не використали

«Нафтогаз» помилково надсилає платіжки на тисячі гривень навіть на ті будинки, які не підключені до газу. Це може статися через проблеми з урахуванням споживання блакитного палива.

Про такий випадок написала на своїй сторінці у Facebook енергетична експертка Світлана Голікова. Вона особисто отримала платіжку майже на дві тисячі гривень на будинок на Чернігівщині, який не підключений до газу. При цьому власник будинку – член її родини. «Будинок до газопостачання не підключений. Взагалі», – повідомила вона.

''Нафтогаз'' помилково надсилає платіжки

Про такі випадки також раніше повідомляв і експерт у сфері ЖКГ Олег Попенко. «І я можу з упевненістю сказати, що це відбувається в багатьох областях. Я вже писав про незаконні платіжки у Сумській та Київській областях», — повідомив він у своїй сторінці в Telegram.

Якщо ви отримали платіжку за газ, який не використали, необхідно звернутися до «Нафтогазу» з проханням скасувати незаконну платіжку. Якщо ж у компанії прохання проігнорують, звернутися зі скаргою можна до НКРЕКП (вони приймають скарги і телефоном, і письмово). Крім того, на урядовій гарячій лінії також фіксують усі можливі порушення.

Раніше «Нафтогаз» не займався врахуванням споживання. Однак, після того, як їм передали цю функцію, можуть виникати помилки. Згодом у компанії можуть їх виправити, але для цього споживачі повинні повідомити про помилки.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *