Очільник ПЦУ Епіфаній проведе Різдвяну службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

У суботу, 7 січня, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звершить богослужіння з нагоди Різдва Христового в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. В УПЦ МП Суспільному заявили, що нічого не чули про це.

Як повідомляє пресслужба Православної церкви України, початок богослужіння о 9 годині ранку.

«Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври», — йдеться у заяві.

Речник УПЦ МП Климент у коментарі Суспільному заявив, що про Різдвяне богослужіння, яке проведе в Успенському соборі митрополит Епіфаній дізнався з сайту ПЦУ.

«Вони написали це в себе на сайті, я читав. Мене не повідомляли, я не чув про це», — сказав він.

Водночас, за словами Климента, УПЦ МП не планувала проводити Різдвяну службу в Успенському соборі.

«Музей Києво-Печерська лавра закрив доступ для вірян до Верхньої лаври. Тому ми і не планували служити в Успенському соборі. В усіх храмах Києво-Печерської лаври, які є монастирськими храмами, а не музейними будуть звершуватись богослужіння. В нас зазвичай близько 20 літургій в різдвяний день», — сказав речник УПЦ МП.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *