Переселенцям у двох регіонах України надають безкоштовне житло та роботу: як отримати допомогу

Переселенцям у двох регіонах України запропонували безкоштовне житло та роботу. Йдеться про Полтавську та Черкаську області.

Старі приміщення у зазначених регіонах на Черкащині та Полтавщині вирішили надати переселенцям. Йдеться про реконструйовані гуртожитки. Переселенцям надали роботу: їх запросили на реставрацію інших будівель для ВПО. Про це повідомляє РБК із посиланням на благодійний фонд Save Ukraine.

У селі Вишневе Лубенського району та у селі Броварки Кременчуцького району вже прийняли та знайшли роботу сім’ям першої сотні переселенців. Їм надали таку допомогу:

  • перевезли з прифронтових та окупованих територій;
  • надали притулок;
  • знайшли роботу безпосередньо на місці – на будівництві житла для інших переселенців.

Голова фонду Save Ukraine Михайло Петров зазначив, що об’єкти нерухомості залишились у селах та райцентрах з часів колгоспів. На даний момент їх облаштовують під гуртожитки та поступово вводять в експлуатацію. Причому йдеться про комфортні місця з нормальними побутовими умовами.

За словами Петрова, водіїв, будівельників та трактористів візьмуть на роботу в першу чергу. Багатьох чоловіків залучають до реконструкції старих будівель та будівництва нових.

«Виходить такий закінчений цикл: переселенці, що прибувають, селяться безкоштовно, влаштовуються на роботу, де їм платять гроші, і таким чином долучаються до облаштування житла для новин переселенців. Очікуємо, що зможемо розмістити близько 500 осіб у зручних і комфортних умовах», — зазначив він.

Зазначено, що волонтери на старті проекту отримували багато заявок, але частина людей відмовилася виїжджати. Силами Фонду вдалося допомогти мешканцям регіонів, що найбільш постраждали. Йдеться про людей із Київської, Харківської, Чернігівської та Сумської областей.

Михайло Петров із колегами наголосив, що переселенці дуже вдячні за допомогу, намагаються відповідати взаємністю та цінують, що мають.

Більшості переселенців, які втратили будинки, потрібно розпочинати нове життя, облаштовувати побут, здобувати нову професію та звикати до нової місцевості.

Допомогу можна отримати, звернувшись до месенджера сторінки Michael Petrov у Facebook або звернувшись за номером: (067) 870-33-97 (Маргарита Куцурук). Волонтер наголосила, що звернень багато і насамперед допомогу отримують люди, наближені до зон бойових дій.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *