Податки в Україні стануть такими, як у Євросоюзі: Гетьманцев повідомив про виведення економіки з тіні

У мирний час основним джерелом надходжень до бюджету є податки. Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що в Україні планують зробити їх такими ж, як у Євросоюзі. Він нагадав, що українці, які під час війни продовжують працювати, мають робити обов’язкові відрахування державі.

Експерт повідомив, що влада перебуває в парадигмі імплементації законодавства Євросоюзу до законодавства України. Гетманцев зазначив, що в державі є мінімуми та ліміти податкових ставок, а також чітка модель податкової системи загалом.

«Ми наполягатимемо на тому, щоб наші ставки податкові були мінімальними в ЄС. Але все одно в межах прийнятих директивами ЄС. Ми від цього нікуди не подінемось», — зазначив фахівець.

Депутат ВРУ наголосив, що він із колегами наполягатиме на певних перехідних періодах. При цьому не планується замінювати європейський податок на прибуток підприємств будь-яким іншим «винаходом». Він висловив сподівання, що з податковою фантастикою та експериментами у цій сфері покінчено.

Данило Гетманцев додав, що тіньовий сектор економіки збільшився під час війни. Влада продумує, як усунити його. Таку мету поставив президент Володимир Зеленський.

«Він зазначив, що у нас люди діляться на тих, хто воює і тих, хто забезпечує воюючих. Тил та фронт. І ніхто не має права не сплачувати податки», — нагадав представник ВРУ.

Податки в Україні стануть такими, як у Євросоюзі: Гетьманцев повідомив про виведення економіки з тіні

Гетманцев назвав цифри виконання прибуткової частини бюджету. Виявляється, йдеться про збільшення надходжень за 10 місяців аж на 18% порівняно з минулим довоєнним роком. Він нагадав, що третя українська економіка не працює, а мільйони співгромадян залишили країну.

«Ви уявляєте, скільки крали? Бізнес десь ухилявся від оподаткування. У мирний час, на жаль, цьому сприяла податкова. Але ті заходи, які ми вжили, щоб цього не повторювалося, призвели до певних чітких результатів: детінізації», — цитує Гетманцева «24 канал».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *