Росія готувалася з 2007 року: Буданов заявив, що війна була неминучою (відео)

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що напад Росії на Україну був неминучим. За його словами, держава-агресор почала готуватися до повномасштабного вторгнення в Україну ще з 2007 року.

Про це він сказав у інтерв’ю українському журналісту Дмитру Комарову. Буданов зазначив, що у 2014 році росіяни скористалися зручним моментом (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Однак навіть якщо Росія не розв’язала би війну на Донбасі та не окупувала Крим 9 років тому, це не означало б, що повномасштабного вторгнення вдалося б уникнути.

«Не було б подій 2014 року, це б нічого не змінило. Війна між нами була неминучою», – заявив Буданов.

Росія готувалася з 2007 року: Буданов заявив, що війна була неминучою

Глава ГУР зазначив, що активно готуватися до агресії проти української держави РФ почала ще 2007 року, а у березні 2021 року хотіла почати повномасштабне вторгнення. Тоді Україна викрила плани Москви, було ухвалено рішення сповістити про це міжнародних партнерів та завадити війні дипломатичними зусиллями.

«В принципі це вийшло. Але вони (окупаційні війська РФ. – Ред.) так і не покинули місця, де почали зосереджуватись у період між лютим і березнем до квітня 2021 року», – розповів Буданов.

Раніше Буданов назвав російського диктатора Путіна «законною ціллю» для України. Водночас керівник ГУР заявив, що він не бачить сенсу у спробах скоїти замах на кремлівського диктатора. Так, Буданов вважає теоретично можливою ліквідацію Путіна, однак він не бачить доцільності у цьому.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *