Річка на Броварщині змінила колір, а на її поверхню сплило 300 мертвих риб

Річка Недра, що протікає у Броварському районі, набула коричневого кольору, а згодом у ній почала масово гинути риба. Про зміну забарвлення річки спеціалістам повідомили місцеві жителі, пише пресслужба Управління державного рибного агентства Києва та області.

Екологічна катастрофа сталася між селами Лехнівка та Недра. За словами старости с. Недра, увечері 30 травня вода річки змінила колір на коричневий, а вже наступного дня зранку в ній виявили мор риби. Після звернення селян для перевірки на місце події оперативно прибули працівники управління обласного Держрибагентства. Під час обстеження зафіксували загибель 300 екземплярів плітки. «З метою встановлення причин і умов загибелі водних біоресурсів Київський рибоохоронний патруль відібрав проби води та зразки водних біоресурсів у трьох місцях для проведення лабораторних досліджень іхтіопатологічною лабораторією Держрибагентства. Про результати буде повідомлено згодом», — йдеться в повідомленні.

Також додали, що за цим фактом готують листи до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Київської обласної державної адміністрації та Держрибагентства для відповідного реагування.

Джерело: https://ecopolitic.com.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *