Світ без відходів у Великодимерській територіальній громаді

Мешканці Великодимерської ОТГ переходять на роздільне збирання відходів. Всеукраїнська Екологічна Ліга за фінансової підтримки фундації Кока-Кола у тісній співпраці з громадою запустила проєкт зі сталого управління відходами у 12-ти населених пунктах Великодимерської ОТГ.

Для багатоквартирних будинків та комунальних установ Великодимерської ОТГ було придбано та встановлено 35 контейнерів об’ємом 1,1 м3 для різного типу матеріалів. Мешканці приватних будинків отримали 10 000 спеціальних пакетів для роздільного збору відходів, які можна безкоштовно здати на переробку, таким чином зменшуючи обсяг сміття з оплатною утилізацією. Плата за вивезення стягується лише за невідсортовані відходи домогосподарств, що дає змогу мешканцям відповідально управляти кількістю утворюваних відходів. У рамках проєкту Всеукраїнська Екологічна Ліга також провела інформаційну освітню кампанію та конкурс «Нові пластикові скарби» серед 22-х шкіл у 12-ти насалених пунктах громади.

Роздільний збір відходів має сенс лише тоді, коли надалі відсортовані матеріали (склобій, макулатура, полімери різних типів) потраплятимуть на переробку у вигляді вторинної сировини. Нова сортувальна станція розділятиме їх на 8 фракцій та відправлятиме на відповідні переробні підприємства: паперово-картонний комбінат, склозавод та фабрики з виготовлення полімерних виробів. Сортувальна лінія створює 8 нових робочих місць та має добову потужність сортування 180 м3. Це перша сортувальна станція на Броварщині. Голова Великодимерської ОТГ Анатолій Борисович Бочкарьов повідомив, що виступає також за співпрацю з іншими ОТГ району. 

«Запровадження роздільного збору відходів з їх досортуванням на нашій потужній лінії – це вступ у нову еру для нашої громади, це можливість надавати послуги нашим сусідам з  досортування зібраних відходів та приклад спільної роботи зі всесвітньовідомою компанією Кока-Кола на благо наших людей», – повідомив він. 

Директор зі зав’язків з громадськістю та державними установами «Кока Кола Беверіджиз Україна» Андрій Бублик прокоментував: 

«Ми раді, що Всеукраїнській Екологічній Лізі вдалося започаткувати роздільний збір вторинної сировини та відкрити першу сортувальну станцію на Броварщині. Цей проєкт є добрим прикладом запровадження європейської моделі управління відходами упаковки. Саме такий підхід просуває Організація розширеної відповідальності виробників, одним із засновників якої є наша компанія».

Кока-Кола поставила собі за мету до 2030 року збирати і переробляти у світі стільки ж упаковки, скільки вона випускає на ринок.

Про «Кока-Кола Беверіджиз Україна»

ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» — лідер українського ринку безалкогольних напоїв, що входить до Coca-Cola HBC Group, провідного ботлера продукції The Coca-Cola Company з обсягом продажу понад 2 мільярди умовних упаковок продукції. Компанія працює у 28-ми країнах світу та обслуговує приблизно 595 млн споживачів. Coca-Cola HBC пропонує широкий вибір безалкогольних напоїв у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, спортивні та енергетичні напої, чай і кава. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад.


Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *