Серпневий форум освітян у Броварах: досягнення та вектори розвитку

30 серпня в Палаці творчості дітей та юнацтва відбувся педагогічни працівників закладів освіти Броварської міської територіальної громади «Освіта 2021/2022: досягнення та вектори розвитку».

Учасниками заходу були: директори, заступники директорів, вихователі-методисти закладів освіти Броварської міської територіальної громади, працівники Управління освіти і науки, Центру професійного розвитку педагогічних працівників та Інклюзивно-ресурсного центру.

Гостями форуму були: Ігор Сапожко, Броварський міський голова, Юрій Вергун, директор департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України; Світлана Сакаєвадиректору Київського регіонального центру  оцінювання якості освіти; Лариса Виноградова, заступник міського голови.

Міський голова Ігор Сапожко привітав освітян із початком нового навчального року, засвідчив свою повагу і вдячність педагогам за роботу у такий складний період, акцентувавши увагу, що кожен працівник освітянської галузі справився з викликами сьогодення і максимально зробив все можливе, щоб передати свої знання дітям. На адресу освітянської родини прозвучали вітання з поповненням, адже в процесі об’єднання громади до мережі закладів долучились школи сіл Княжичі і Требухів. Також, було зазначено, що належне фінансування галузі завжди стоїть у пріоритеті і більшість видатків місцевого бюджету йде саме на освіту, як певний внесок у майбутнє нашої громади і держави – наших дітей. Серед інших перспективних задач було наголошено на необхідності максимального розвитку позашкілля в селах, пришвидшення будівництва нової школи без погіршення якості самих будівельних робіт, її належного укомплектування, а також певних змін у системі дитячого харчування і важливості вакцинації працівників освіти.

На питаннях необхідності розбудови системи забезпечення якості освіти зупинився Юрій Вергун. Він розповів про принципи формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, про вимоги та критерії оцінювання освітніх та управлінських процесів закладів загальної середньої освіти, про методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах, про етапи розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, презентував Абетку для директора, Електронний порадник для директора закладу дошкільної освіти, Порадник для голів та управлінців освітою територіальних громад.

Світлана Сакаєва розповіла про зовнішнє незалежне оцінювання, назвавши цю систему однією з найуспішніших за роки незалежної України. Вона підвела підсумки 15-ти річчя існування ЗНО та відзначила успішну роботу педагогів закладів освіти Броварської міської територіальної громади з підготовки учнів до ЗНО, познайомила із нововведеннями у ЗНО-2022.

Оксана Мельник ознайомила присутніх із досягненнями освітян за минулий навчальний рік, із об’ємом виконаних робіт з підготовки закладів освіти до нового навчального року, подякувала присутнім за плідну працю. Пріоритетними завданнями визначено підготовку до переходу базової середньої школи в режим роботи за Концепцією Нової української школи, створення моделі здорової школи та вільного доступу до якісних освітніх послуг усіх учасників освітнього процесу.

Лілія Гладишевська, директор Броварської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, Олена Кізюн, директор Інклюзивно-ресурсного центру, поділились досвідом роботи зі створення моделі здорової школи, організації здорового дитячого харчування, формування безбар’єрного та комфортного середовища для всіх учасників освітнього процесу.

По обіді форум продовжив роботу в закладах освіти міста у форматі дискусійних майданчиків, де представники професійних спільнот підвели підсумки роботи за минулий рік та визначили пріоритетні завдання на 2021-2022 навчальний рік.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *