Систему автономного ходу для тролейбусів розробили у Броварах. Відео

На міжнародній виставці City Trans & Parking 2021, яка проходила у Києві, свою продукцію демонструвало ТОВ «Політехносервіс» із Броварів. Ця компанія спеціалізується на розробці та виробництві електрообладнання для тролейбусів, трамваїв та електробусів.

Передає Голос українською  з посиланням на АвтоЦентр.

На її стенді, зокрема, експонувалася система автономного ходу для тролейбусів, оснащена тяговими акумуляторами Li-NMC власного виготовлення. Останні можуть заряджатися як від контактної мережі 600V DC, так і від джерел змінного струму 380V.

У Броварах виробляють трамваї і тролейбуси на автономному ходу. ВІДЕО -  Трибуна - Бровари (Новини )

У підсумку тролейбуси можуть працювати в режимі автономного ходу, проїжджаючи від 5 до 50 км. Наразі підприємство вже випустило понад 300 систем керування тягою для тролейбусів, з яких 82 – для машин з автономним ходом з діапазоном роботи понад 20 км. Тут також виробили 61 тролейбус з автономним ходом і 52 трамваї.

Зокрема, в Броварах виготовляють тролейбус PTS12, кузов якого багато в чому уніфікований з моделями МАЗ. Низькопідлогова машина має довжину 12 200 мм. Загальна пасажиромісткість становить 77 осіб (місць для сидіння 32-33). Важливо, що салон обладнаний відкидним пандусом і місцями для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями.

Модель PTS12 оснащується трифазним асинхронним тяговим двигуном типу 6 ДТА.002.1 У2 Ризького електромашинобудівного заводу або типу АД 903У1 Харківського заводу “Електроважмаш”. Передня вісь — залежна, задня — портальна, ZF AV 130/80.

Система тягового приводу СТТ 01 керує тяговим двигуном за допомогою процесора та IGBT-транзисторів. Застосовується система автономного ходу (від 5 до 30 км) із сучасними акумуляторами Li-NMC, що розраховані на 8000 циклів зарядки-розрядки.

Богдан" поставить 49 тролейбусів для Харкова – Національний Промисловий  Портал

 

Зазначимо, що у 2020 році на підприємстві створено окремий структурний підрозділ – лабораторію, яка акредитована у відповідність до вимог ДСТУ ISO/IES 17025:2017 у сфері випробувань транспортних засобів категорії М3, класу 1 з електричною тяговою установкою (тролейбусів, електробусів), трамвайних вагонів, та їх складових частин.

ТОВ “Політехносервіс” також є членом Української національної водневої асоціації й займається розробкою прототипу транспортного засобу, який буде оснащено електричним та електронним обладнанням власного виробництва, а також паливними (водневими) елементами.

У Броварах виробляють трамваї і тролейбуси на автономному ходу. ВІДЕО -  Трибуна - Бровари (Новини )

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *