Субсидія на комуналку: як перевірити себе у списку одержувачів допомоги

Незважаючи на війну і катастрофічні втрати українського бюджету, держава продовжує виконувати усі свої соціальні гарантії. Зокрема, всім, хто не може самостійно сплатити за комунальні послуги, надається субсидія на комуналку. При цьому багато громадян отримуватимуть її лише з початку опалювального сезону.

Але вже зараз можна дізнатися, чи призначено субсидію для того чи іншого домогосподарства, і яким буде її розмір. Як це можна зробити, розповів apostrophe.

Як дізнатися, чи буде субсидія і який її розмір: алгоритм дій

  • Спочатку потрібно зайти на сайт Мінсоцполітики.
  • Далі заходимо до державного порталу subsidii.ioc.gov.ua.

Субсидія на комуналку: як перевірити себе у списку одержувачів допомоги

  • Вводимо свої адресні дані – область, місто, вулицю, номер будинку та квартири. При цьому вводити особисті дані (ПІБ, номер паспорта, ідентифікаційний номер) не потрібно. Усі дані заносяться на адресу проживання, а чи не на номер власника.
  • Система вимагатиме підтвердження, що ви – не робот. Підтвердивши це, натискаємо кнопку «Шукати».

Після цього на екрані з’являється детальна інформація про субсидію: чи буде вона, на який період вона призначена, і який її розмір.

При цьому багато українців зараз отримують фінансову допомогу від міжнародних організацій. По суті, це – додатковий грошовий дохід у сім’ю. Через це вони турбуються, чи не вплине ця допомога на розмір субсидії і взагалі на сам факт її призначення. Однак у Мінсоцполітики заспокоїли громадян: ця допомога не враховуватиметься при призначенні субсидії. Найближчим часом це буде закріплено законодавчо, пообіцяла голова профільного міністерства Оксана Жолнович

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *