США не збираються втягуватись у непрямий збройний конфлікт із Росією – Держдеп

США не мають наміру залучатися до збройного протистояння з Росією, зокрема, збивати над Україною ворожі дрони та ракети. Водночас у Вашингтоні стверджують, що продовжать докладати зусиль для посилення міжнародної підтримки ЗСУ.

Відповідну заяву зробив представник Держдепартаменту США Метью Міллер. 16 квітня він виступив на брифінгові перед журналістами.

«Ми не перебуваємо у збройному військовому конфлікті з Росією», – сказав чиновник. За його словами, присутність американських літаків у небі над Україною для реагування на російські обстріли означала б саме таке протистояння.

«Ми не збираємося втягуватися в непрямий збройний конфлікт із Росією. Президент Сполучених Штатів дав це чітко зрозуміти«, – продовжив Міллер.

Він зіслався на загрозу Третьої світової, якби між Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією спалахнув військовий конфлікт. Однак, за словами Міллера, Вашингтон «цілком відданий» підтримці української оборони.

Представник Держдепу стверджує, що адміністрація Джо Байдена довела цю відданість. У нинішній ситуації, коли США перестали надавати допомогу Україні, Міллер звинуватив американський Конгрес.

«І якщо ви хочете поставити запитання про те, що ми можемо зробити ще, воно буде адресоване Конгресу Сполучених Штатів«, – сказав чиновник. Він додав, що сподівається на позитивне рішення Палати представників.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *