Тариф на світло може зрости на 33%: яких вірогідних сум очікувати

Українські споживачі електроенергії можуть очікувати підвищення тарифу на 33% у літні місяці, з 2,64 грн до 3,50 грн за кВт*год. Однак остаточне рішення щодо зміни тарифу ще не ухвалено, і до 1 червня поточні тарифи залишаться незмінними.

Про можливі зміни тарифу повідомив директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко в ефірі КИЇВ24. За його словами, тариф на електроенергію в Україні має бути близько 6 грн/кВт, але запровадження такого різкого збільшення тарифу здається нереальним.

«Тому якщо і буде підвищення, то воно має бути послідовним. Зараз 2,68 грн за кВт*год. Мабуть, з червня чи липня можливо очікувати збільшення тарифу до 3,30-3,50 грн за кВт*год. Від такої міри нікуди не можна подітися, оскільки ви знаєте, в якому стані наша енергетична система», – сказав Омельченко.

Експерт вважає, що перехід до поступового зростання цін на електроенергію до рівня ринкових має стати ключовим елементом стратегії підготовки до опалювального сезону. Це рішення спрямоване на забезпечення стабільності енергетичної системи та ефективного функціонування сектору енергетики у майбутньому.

Крім того, він відзначає необхідність надання допомоги найбільш вразливим верствам населення через систему субсидій, щоб уникнути соціальних проблем у зв’язку зі зростанням тарифів. На думку експерта, потрібно розпочати велику рекламну кампанію, яка має інформувати мешканців України про важливість економії електроенергії. Це особливо важливо в умовах високої напруги в енергетичній системі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *