Українець віддав понад 50 тисяч за вигаданий квадроцикл: як працює схема шахраїв

Шахрайка з Нікополя Дніпропетровської області виманила в чоловіка 57 тисяч гривень. Зокрема, вона розмістила оголошення в інтернеті про продаж вигаданого квадроцикла за передоплатою.

Про це повідомляє національна поліція.

Як працює схема

Так, правоохоронці у квартирі зловмисниці провели обшуки та знайшли гроші, банківські картки, сімкартки, роутер та інші докази шахрайства.

Жінка розмістила оголошення в інтернеті, що начебто продає квадроцикл за 57 тисяч гривень. До неї звернувся чоловік, від якого вона виманила гроші наперед. Клієнт натомість свій товар не отримав.

У мобільному виявили інформацію про ще один обман в інтернеті. Жінка отримала 2 тисячі гривень за начебто продаж дров на сайті.

Наразі їй повідомлено підозру за статтею «шахрайство». Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Українець віддав понад 50 тисяч за вигаданий квадроцикл: як працює схема шахраївУкраїнець віддав понад 50 тисяч за вигаданий квадроцикл: як працює схема шахраївУкраїнець віддав понад 50 тисяч за вигаданий квадроцикл: як працює схема шахраївШахрайка виманила кошти у чоловіка за вигаданий квадроцикл (фото: hk.npu.gov.ua)

Як не стати жертвою шахраїв

Шахрайство в інтернеті набуває все більших масштабів, шахраї постійно вигадують все нові схеми для викачування грошей з користувачів.

Варто пам’ятати основне правило покупок в інтернеті – передоплату товару можна вносити тільки перевіреним продавцям, якщо ж продавець вам не відомий, оплачуйте товар тільки після отримання!

Тому щоб не стати жертвою шахраїв у мережі інтернет, потрібно:

  • бути дуже уважними і стежити за тим, щоб ваших особистих даних не було у відкритому доступі;
  • приймаючи оновлення на смартфон, ніколи не вводьте дані своєї карти. Якщо програма запитує таку інформацію, відразу блокуйте її;
  • краще за все не залишати свій номер в мережі, а надавати його у особистому листуванні;
  • періодично змінювати ПІН-код банківської картки. Пам’ятайте, що розраховуючись карткою в будь-якому закладі, ваш ПІН-код може фіксувати камера спостереження;
  • завжди ігноруйте дзвінки і SMS з проханням кудись передзвонити або оплатити відправку вашого виграшу. Це надійний спосіб не стати жертвою схеми шахраїв;
  • проводьте платежі в інтернеті тільки через авторитетні сайти. Не ризикуйте оплачувати рахунки на незнайомих ресурсах, тим більше якщо комісія підозріло низька.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *