Українцям вже виплатили за самоізоляцію 114 мільйонів: як отримати компенсацію

В Україні допомогу від держави за самоізоляцію через COVID-19 вже отримали понад 100 тисяч громадян, які були змушені припинити роботу на період вимушеної «відпустки» за весь період пандемії.

Про це 18 березня передали в прес-центрі Фонду соціального страхування України.

Станом на зараз загальна сума компенсацій за втрату заробітку у зв’язку з самоізоляцією (за листками непрацездатності) сягнула 114,2 мільйона гривень.

У Фонді зазначили, що серед отримувачів фінансової допомоги за самоізоляцію були 13 387 медичних працівників — їм видали в цілому трохи понад 23 мільйонів гривень.

Така допомога фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 — 11».

Як отримати компенсацію за самоізоляцію

Для отримання від Фонду допомоги, листок непрацездатності необхідно передати своєму роботодавцю, який оформлює заяву-розрахунок та передає до Фонду фінансування.

Це можна зробити дистанційно.

Направлення на самоізоляцію під медичним наглядом здійснює лікар при контакті застрахованої особи з зараженим коронавірусом.

Які суми можна отримати

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку від Фонду складе:

  • 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу,
  • 100% середнього доходу для медичних працівників.

ФССУ здійснює фінансування, починаючи з 6-го дня ізоляції, перші 5 днів оплачуються роботодавцем.

Також у Фонді нагадали, що з листопада 2020 року у разі потреби в оплачуваній за кошти ФССУ самоізоляції під медичним наглядом, такі лікарняні листки видаються за спрощеною процедурою та не потребують погодження із заввідділення або ЛКК для їх продовження на термін понад 10 днів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *