Українцям повернуть невиплачені пільги: у ПФУ розповіли, як отримати кошти

В Україні громадяни можуть одержати невиплачені суми пільг. Про які суми йдеться, і хто має на них право, розповіли у Пенсійному фонді України.

Так, йдеться про кошти, що зберігалися на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня 2022 року, за якими не було звернень пільговиків щодо їх виплати, облік яких припинено 20 грудня 2022 року та повернуто Ощадбанком на рахунок Мінсоцполітики.

Зазначається, що Пенсійний фонд повертатиме кошти отримувачам до вересня 2023 року.

Українцям повернуть невиплачені пільги: у ПФУ розповіли, як отримати кошти

Як отримати невиплачені пільги

Для отримання невиплачених сум пільговику слід подати до органу Фонду заяву довільної форми, в якій обов’язково вказати:
  • назва документа, що дає право на пільги, його серію та номер (за наявності), ким видано документ та дату його видачі (з пред’явленням оригіналу зазначеного документа або електронного посвідчення ветерана);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України або свідоцтва про народження, або тимчасового посвідчення громадянина України, ким видано документ та дату його видачі;
  • номер рахунку (за стандартом IBAN) та найменування банку, де відкритий рахунок для зарахування суми невиплаченої пільги.

У разі смерті пільговика, на обліковому записі якого станом на 1 червня 2022 року враховувалися залишки коштів пільг, член його сім’ї, на якого поширювалися пільги та інформація про який є в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, може отримати не виплачені пільговику засоби. Для цього потрібно подати пакет документів, який описаний вище.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *