Українців у яких є Viber просять бути пильними

Почастішали випадки нового виду несанкціонованого доступу до облікових записів у месенджері «Вайбер».

Будьте пильні та не відкривайте підозрілі повідомлення!

Які саме?
Зловмисники під виглядом представників торгових мереж або благодійних фондів роблять розсилку повідомлень з пропозицією:

  • купон зі знижкою,
  • спеціальними пропозиціями,
  • благодійний внесок
  • і т.д.

При переході за вказаним посиланням громадянам пропонується заповнити невелику анкету з номером телефону, на який прив’язаний аккаунт месенджера «Вайбер». Після заповнення анкети на вказаний номер надходить повідомлення із кодом, який зловмисники просять ввести на псевдосайті.

«Дану дію, як будь-які інші, робити за сумнівними посиланнями категорично не можна, оскільки після введення коду зі смс-повідомлення, користувач втрачає доступ до свого облікового запису із зазначеним номером телефону, який надалі використовуватиметься зловмисниками, для здійснення шахрайських дзвінків», — попереджають українців у Кіберполіції

Важливо знати, що на деяких пристроях код із смс-повідомлення після його отримання може вводитися автоматично через функцію «Автозаповнення».

Перевіряйте отриману інформацію
Нагадуємо, що будь-яку інформацію, що стосується акцій на торгових майданчиках у глобальній мережі Інтернет, ви можете дізнатися на сайтах офіційних джерел у відповідних розділах. Проконсультуватися завжди можна на гарячій лінії будь-якого з магазинів чи фондів.

Будьте пильні, і не дайте шахраям вас обдурити!

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *