Українці можуть дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії через “Дію“: як скористатися новою опцією

Українці можуть дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії на порталі «Дія». У мобільному додатку такої опції поки немає, але незабаром можливо з’явиться.

Щоб дізнатися розмір пенсії, а також подивитися, скільки ви заробили або скільки вже нараховано пенсії, потрібно зайти у веб-версію «Дії», вибрати свій кабінет та натиснути на розділ «Послуги».

Потім натисніть «Пенсії, пільги та допомогу» та виберіть потрібну функцію: Довідка про доходи пенсіонера, Призначення пенсії, Перерахунок пенсії, Довідка ОК-5, Довідка ОК-7 тощо.

Довідка ОК-5 необхідна для того, щоб дізнатися про суми заробітку для нарахування пенсії, страхового стажу, сплати страхових внесків.

Довідка ОК-7 містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується ЄСВ та страховий стаж за період з 2011 року. Здебільшого використовується визначення страхового стажу до розрахунку сум лікарняних, нарахування допомоги з безробіттю тощо.

Подати документи на нарахування пенсії українці також тепер можуть через «Дію». Заявки обробляються протягом 10 днів.

Українці можуть дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії через “Дію“: як скористатися новою опцією

Як оформити пенсію у «Дії»:

  • Увійдіть до кабінету громадянина на diia.gov.ua або зареєструйтесь за допомогою Дія.Підпис чи кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
  • Зайдіть до розділу «Пенсії, пільги та допомога», а потім виберіть пункт «Призначення пенсії».
  • Заповніть анкету. У першому розділі необхідно вказати, в якому вигляді ви хочете отримати інформацію – у СМС або на електронну адресу. Далі необхідно заповнити дані про своє місце проживання, вибрати вид пенсії та спосіб виплати.
  • Заповніть інформацію про трудовий стаж та догляд за дітьми або непрацездатними особами, а також додаткову інформацію, що впливає на розрахунок пенсії.
  • Завантажте скан-копії документів – паспорт та довідку про надання ідентифікаційного коду.
  • Підпишіть заяву «Дія.Підписом» або КЕП.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *