Українці можуть отримати по 19 800 грн від ООН: відновлено прийом заявок на виплати

В Україні відновили прийом заявок на фінансову допомогу ООН. У січні можна зареєструватися на виплати в офісах та виїзних пунктах у десяти регіонах. Деякі громадяни отримуватимуть по 6600 грн протягом трьох місяців. Таким чином, сім’я із трьох осіб може розраховувати на 19 800 грн.

За даними благодійного фонду «Право на захист», який є партнером агенції зі збору даних, у перший місяць нового року пункти реєстрації відновили роботу у Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській областях. Наголошено, що географія пунктів реєстрації розширюється. На тижні відкрилися додаткові офіси, почали працювати більше виїздних мобільних бригад.

На виплату він ООН можуть розраховувати українці, які відповідають критеріям надання допомоги. Заявки приймаються не лише від внутрішньо переміщених осіб, а й від українців у певних регіонах, які постраждали від бойових дій та повернулися на постійне місце проживання додому.

Виплати призначені для людей, які раніше не отримували допомоги від міжнародних організацій. Їхній дохід не повинен перевищувати 5400 грн.

Допомога нададуть лише сім’ям, які входять до категорії вразливості:

  • які очолює один або двоє літніх українців (55 років і старше) або люди похилого віку з дитиною/дітьми віком до 18 років;
  • з одним із батьків, який виховує дитину/дітей молодше 18 років, а також з літніми людьми (від 55 років).
  • прийомним сім’ям, які опікуються дітьми без супроводу, та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).
  • з одним/декількома членами із особливими потребами (хронічними хворобами, інвалідністю чи іншими).

Українці можуть отримати по 19 800 грн від ООН: відновлено прийом заявок на виплати

За довідками можна звертатися за телефоном гарячої лінії: 0 800 307 711 у будні з 9.00 до 18.00. Інформація також доступна у телеграм-каналі https://t.me/IDPhelp.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *