Уряд погодив призначення нового глави Київської ОДА

Кабінет міністрів на засіданні 2 лютого погодив призначення Олексія Кулеби на посаді голови Київської обласної держадміністрації.

Джерело: представник Кабміну у Раді Тарас Мельничук

Деталі: Під час розгляду кадрових рішень уряд погодив призначення Олексія Кулеби головою Київської обласної державної адміністрації.

Також Кабмін погодив звільнення з посади чинного глави Київської ОДА Василя Володіна.

Що було раніше: У січні 2022 року «Українська правда» з посиланням на джерела в «Слузі народу» повідомляла, що у разі ухвалення закону про столицю Кулеба може стати главою Київської міської держадміністрації.

Кулебу називали «компромісною фігурою» між Офісом президента і нинішнім головою КМДА Віталієм Кличком.

Довідково: Кулеба з початку 2021 року займав посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

Як повідомляє «Вечірній Київ», Кулебі 38 років, у 2005 році він закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю «міжнародна економіка». Кандидат наук з державного управління.

Працював викладачем у Міжрегіональній академії управління персоналом в Києві, займався підприємницькою діяльністю, був помічником депутата Київської міськради та радником гендиректора столичного КП «Плесо».

У 2018-2019 роках працював директором киъвського ТОВ «Asper Естейт», 2019-2020 роки —  директор департаменту міського благоустрою КМДА.

Українська правда
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *