Уряд ухвалив рішення щодо вилучення дітей із сімей через відмову від евакуації

Відмова від евакуації з небезпечного регіону може стати причиною вилучення дітей із прийомної сім’ї та позбавлення батьків права опіки над прийомними дітьми. А сам факт відмови буде розцінюватись як пряма загроза життю вихованців.

Про таке жорстке рішення, ухвалене урядом, повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції.

Отже, якщо дорослі члени сім’ї, які виховують прийомних дітей, або вихователі дитячих будинків сімейного типу відмовлятимуться від обов’язкової евакуації із небезпечних регіонів, їх позбавлятимуть опіки над дітьми.

«Рішення про відмову від обов’язкової евакуації сприйматиметься як таке, що наражає вихованців на великий ризик, та тягнутиме за собою втрату права на опіку», — йдеться у повідомленні.

Уряд ухвалив рішення щодо вилучення дітей із сімей через відмову від евакуації

Дітей вилучать у таких вихователів і відправлять в евакуацію у безпечні регіони. При цьому Національна соціальна служба шукатиме для них нових вихователів або прийомних батьків.

Нагадаємо, уряд закликав жителів прифронтових населених пунктів покинути свої домівки та евакуюватись у безпечні регіони хоча би на осінньо-зимовий перівод. Адже в місцях, де тривали і досі тривають бої, цивільні громадяни наражаються на небезпеку не тільки через постійні обстріли, а ще й через те, що взимку там не буде опалення. А відтак у помешканнях не буде ні газу, ні води. Та й за електрику ніхто не може поручитись.

Отже, залишатися зимувати в таких регіонах – означає наражати на небезпеку себе та своїх близьких. Через це вже з почату серпня почалась евакуація жителів Донецької області. Ті, хто категорично відмовлятиметься від евакуації, повинні підписати заяву про відмову за особистим підписом.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *