Учителі отримали рекомендації щодо організації освітнього процесу

В умовах воєнного часу Департаменти освіти просять звернути увагу вчителів на обсяг домашніх завдань для самостійного опрацювання учнем.
03016ek9-befe.jpg

Департаментом освіти і науки у період з 8 по 14 листопада 2022 року провели робочі зустрічі з керівниками закладів освіти та управліннями освіти районних в місті Києві державних адміністрацій, під час яких обговорювались нагальні питання організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році в умовах воєнного стану.

Про це йдеться на офіційній сторінці Департаменту освіти і науки КМДА.

За результатами були узгоджені рекомендації:

  • провести зимові канікули у терміни з 26 грудня 2022 року до 27 січня 2023 року;

  • навчальні заняття розпочинати о 9:00 (з 28 листопада 2022 року до завершення І семестру);

  • розробити власні моделі організації освітнього процесу з урахуванням особливостей кожного закладу / класу та індивідуальних потреб учнів;

  • адміністрації закладів освіти здійснювати контроль за виконанням навчальних планів і програм, фактичною кількістю проведених уроків;

  • розробити алгоритми дій щодо відпрацювання уроків (очних / дистанційних), що не проведені в межах сталого розкладу (перенесення на інший час / другу половину дня / інший день, робота «консультативних груп вихідного дня» (за окремим розкладом), проведення індивідуальних занять і групових консультацій у канікулярний час.

Зазначається, що напрацьовані зміни / моделі / алгоритми необхідно внести до освітніх програм і затвердити їх на засіданні педагогічних рад.

Фото: скріншот документа

Нагадаємо, попри дію воєнного часу, Міністерство освіти і науки анонсувало проведення шкільних предметних олімпіад у звичні терміни. Відповідний наказ МОН підписав міністр освіти Сергій Шкарлет. Проте серед самих вчителів і батьків учнів виникли доречні дискусії щодо безпечності та доцільності їхнього проведення, враховуючи щоденний ракетний терор країни-терориста росії. Тому для надання кожному учню можливості спробувати свої сили деякі адміністрації прийняли рішення про проведення олімпіад у віддаленому форматі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *