У Києві на складі виявлено сотні тонн гниючої гуманітарки, яку хтось приховав для себе

У Києві на закритому складі виявлено сотні тонн гуманітарного вантажу, який призначався для військових та цивільних осіб. Ця гуманітарна допомога була завезена в Україну з різних куточків світу ще на початку війни. Серед того, що там зберігається – військова амуніція, гуманітарні бокси, а також безліч уже зіпсованих продуктів.

Поліцейські, які відчинили цей склад, а також охоронці, орендодавці та волонтери, що потрапили всередину величезного сховища, були вражені масштабами побаченого, пише unian.

Досвідчений волонтер Максим Лисенко, оцінивши усе, що там складено, каже, що на складі «осіло» щонайменше 25 величезних фур з гуманітарним вантажем. Зараз багато з того, що там було приховано орендарями ще з весни минулого року, вже стало непридатним.

Туди були завезені речі, що, як повітря, потрібні військовим на фронті. На одному зі складів виявлено військову амуніцію для розмінування, бронежилети, шоломи, ноші для евакуації поранених. Все це могло врятувати десятки життів, але це закрили під замок і залишили на розтерзання щурам.

Прострочені продукти там лежать поруч із військовою амуніцією та медичними препаратами, які призначалися для фронту. Експерти кажуть про 500 тонн продуктів, які зіпсувалися, деякі буквально згнили через те, що давно вийшли терміни їхньої придатності, а також через неналежне зберігання. Пакети з їжею, що залишилася, роздерті безліччю щурів, які бенкетують на всьому цьому продовольчому достатку.

«Заходиш, а щури бігають гуманітаркою, дитячим харчуванням і це все їдять. На цих складах є все, від медикаментів, медичного обладнання, ноші для військових, військові пайки, гуманітарні бокси, які надавалися для України, а вони зберігаються на цих приватних складах», — розповідає орендодавець Василь Моїсеєнко.

У Києві на складі виявлено сотні тонн гниючої гуманітарки, яку хтось приховав для себе

Деякі коробки з вантажами варварськи розірвані, а їхній вміст розкиданий. Там явно шукали що цінніше, аби забрати собі. А решту просто кинули гнити на закритому складі.

«Я вперше в житті таке бачу, тим більше в умовах, коли в країні йде війна, щоб ось так просто нахабно, це просто нелюдяно ставитися до гуманітарної допомоги, взагалі до своїх співвітчизників», — з гіркотою каже волонтер.

Судячи з маркування на коробках, на самому початку війни ці вантажі надсилали нам з Азербайджану, Польщі, Великобританії та інших країн. І все це виявилося так бездарно знищено, а могло когось нагодувати, обігріти і врятувати.

Слідство у цій резонансній справі вже триває повним ходом. Ось тільки, чи понесе хтось належне покарання, чи відбудеться символічним штрафом, наразі невідомо.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *