У Києві через скандали звільнили низку високопосадовців

На засіданні Кабінету міністрів України сьогодні, 24 січня, ухвалили низку кадрових рішень. Про це заявив міністр Кабміну Олег Немчінов, передають «Коментарі».

За його словами, з посад заступників міністрів звільнили:

·       в Міністерстві оборони України — Вячеслава Шаповалова; ·      

        в Міністерстві розвитку громад та територій України — Івана Лукерю та В’ячеслава Негоду;

·       в Міністерстві соціальної політики України — Віталія Музиченка.

Окрім того, в уряді підтримали проекти указів президента України Володимира Зеленського про звільнення з посади Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби та таких керівників в ОВА: ·       Валентина Резніченка – Дніпропетровська ОВА; ·       Олександра Старуха – Запорізька ОВА; ·       Дмитра Живицького – Сумська ОВА; ·       Ярослава Янушевича – Херсонська ОВА.

Водночас, на посаду заступника міністра економіки України призначили Олексія Соболєва. Окрім того, сьогодні, 24 січня, заяву про звільнення подав заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко. В своїй заяві на звільнення він вказав «за власним бажанням». Звільнення багатьох посадовців ЗМІ пов’язують з корупційними та іншими скандалами. Так, міністр оборони України Олексій Резніков підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника. На цій посаді він відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України. «Попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування», — йдеться в повідомленні Міноборони України. 

Джерело: https://kyiv.comments.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *