У Міносоцполітики розповіли щодо припинення виплат державної допомоги переселенцям: гроші доведеться повернути

В Україні можуть припинити виплату державної допомоги багатьом переселенцям, а отримані гроші їх змусять повернути. Це може статись, якщо буде виявлено, що люди отримують свої гроші незаконно.

Про це попередила в інтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Припинення виплат ВПО можливе в тому випадку, якщо переселенець переїхав із місця проживання, в якому він був зареєстрований, в інший населений пункт, або якщо він повернувся на своє постійне місце проживання, не попередивши про це соціальні служби. Перевірити наявність людини у тому чи іншому населеному пункті зараз цілком не складно, а тим більше, за сучасних цифрових технологій.

У Міносоцполітики розповіли щодо припинення виплат державної допомоги переселенцям: гроші доведеться повернути

«Є механізми перевірки за місцем того задекларованого місця проживання, де особа є внутрішньо переміщеною. Якщо там цієї людини немає і вона не перемістилася кудись далі, не показала нового місця переміщення, а повернулася назад, то вона не може користуватися відповідними грошима», — повідомила Оксана Жолнович.

Отже, якщо з’ясується факт, що особа, яка зареєстрована як ВПО, покинула своє місце тимчасової реєстрації і поїхала далі, або повернулась до себе додому, то їй не лише скасують виплати державної допомоги переселенцям, але й змусять повернути ті гроші, що вже були отримані незаконно.

«При встановленні такого факту, що людина повернулася, але продовжує з тих чи інших причин отримувати такі виплати – звісно, виплати будуть припинені та будуть здійснені заходи для повернення таких коштів», — попередила чиновниця.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *