«Це почерк його життя»: мама розстріляного за слова «Слава Україні!» Мацієвського розповіла про сина. Відео

Мати Героя України Олександра Мацієвського, розстріляного російськими військами за слова «Слава Україні!», Параска Демчук розповіла, що одразу впізнала сина на кадрах, які поширили у мережі. Вона зазначила, що він був сміливим чоловіком та дуже любив Україну. В останньому вчинку Олександра видно весь його характер.

Про це жінка розповіла в інтерв’ю таблоїду BILD. За словами Параски Михайлівни, вона до останнього не знала, що Олександр перебуває в гарячій точці (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Олександр Мацієвський працював у Києві електромонтажником, а коли почалася війна, пішов добровольцем на фронт – у ТРО міста Ніжина на Чернігівщині. Воїн перестав виходити на зв’язок із 30 грудня.

''Це почерк його життя'': мама розстріляного за слова ''Слава Україні!'' Мацієвського розповіла про сина. Відео

«Від людей я дізналася, що сталася трагедія. Востаннє Сашенька дзвонив 29 грудня і сказав: «Мамо, як твоє дорогоцінне здоров’я?». Він приховував, я не знала, що він у гарячій точці. Думала, що він тут, на місці, біля Чернігова. Я вірила у це», – сказала українка.

Відео загибелі свого сина Параска Михайлівна побачила в мережі і одразу його впізнала. У 19-річного сина Олександра Михайла біла істерика – він багато плакав після побачених кадрів.

«Дивлюся цей найжахливіший кадр – розстріл – і розумію, що це мій син. Я закричала «Саша!». Це був шок. Дивилася і вдивлялася. Дивлюся, це мій Саша. Подзвонила невістці Юлі, відправила їй відео. Вона підтвердила. Син Сашка сказав: «Це наш тато! Бабуся, це тато! Я його впізнав..Як він курить, як він стоїть». Він мав страшну істерику. Він сильно ридав у трубку», – поділилася мати Героя.

''Це почерк його життя'': мама розстріляного за слова ''Слава Україні!'' Мацієвського розповіла про сина. Відео

Вона розповіла, що син завжди казав, що в полон до російських окупантів ніколи не здасться – краще загине. У його останніх словах «Слава Україні!» і в тому, що він не здався ворогові, видно його почерк та його характер.

«Він постійно повторював «Слава Україні. Героям Слава!». Це його характер, це його ставлення до своєї країни. Ось він такий, захисник. Це його характер, його почерк. Він говорив: «Я в полон не здамся!». Він у полон не збирався. Саша не міг їм помститися.У нього вже не було автомата, броника, він був роздягнений.. Його крик душі..Я бачила його очі, його біль. Ці останні хвилини життя, що він міг ще? Лише «Слава Україні». Те, що він був сміливим, це не відібрати від нього», – додала жінка.

''Це почерк його життя'': мама розстріляного за слова ''Слава Україні!'' Мацієвського розповіла про сина. Відео

Найстрашнішим днем у своєму житті вона назвала день, коли їй довелося впізнавати тіло свого загиблого сина.

«Земля йшла з-під ніг. Дві глибокі дірки праворуч, такі ж і з іншого боку… Голови практично не було. Мабуть, було поранення в голову. Було видно тільки лоб і брову зі шрамом, який можна було впізнати. На нозі був шеврон з його ім’ям. На нозі у мого сина була родима пляма, але її не було видно. Співробітник витер серветкою і вона з’явилася. Вона була головним доказом, що це мій син», – підсумувала Параска.

''Це почерк його життя'': мама розстріляного за слова ''Слава Україні!'' Мацієвського розповіла про сина. Відео

Нагадаємо, що 12 березня СБУ офіційно підтвердила ім’я нашого захисника, якого беззбройним розстріляли загарбники за слова «Слава Україні!».

Мацієвський Олександр Ігорович був снайпером 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТРО Чернігівської області. За інформацією спецслужби, Героя вбили 30 грудня 2022 поблизу населеного пункту Червона Гора Донецької області. Його тіло повернули додому у лютому 2023-го.

Президент Володимир Зеленський присвоїв Олександру Мацієвському звання Героя України.

Олександр Мацієвський дав слово матері, що ніколи не здастся в полон
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *