Цього тижня Україна переходить на зимовий час

Поки Верховна Рада не скасувала щорічне переведення часу в Україні з «зимового» на «літнє» і навпаки, нам все ще потрібно кожен березень і жовтень бути напоготові, щоб раптом не виникло проблем через те, що не спрацює автоматичне переведення годинників на смартфоні. Тому ми про всяк випадок нагадуємо, в який день і о котрій годині восени 2021 року відбудеться переведення стрілок.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №509 від 13 травня 1996 року, стрілки годинників в Україні щороку переводять:

  • в останню неділю березня о 03:00 на 1 годину вперед;
  • в останню неділю жовтня о 04:00 на 1 годину назад.

Восени 2021 року повернення на «зимовий», а насправді стандартний для нашого часового поясу час відбудеться 31 жовтня о 04:00.

У 2018 році 80% з опитаних Єврокомісією 4,6 мільйона громадян Євросоюзу висловилися проти сезонного переведення стрілок. Після цього кожна країна ЄС отримала можливість вирішити для себе: чи продовжувати такі ппереведення стрілок, чи залишатися на одній системі часу. Однак до остаточного рішення поки що не прийшла жодна країна союзу, тому в березні 2021 року всі країни ЄС все ще синхронно переводили час на «літній».

В Україні також хочуть скасувати перехід на «літній» час. Законопроєкт про це навіть ухвалили за основу, проте для остаточного ухвалення 19 березня 2021 року голосів не вистачило.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *