Чверть електрики в будинку «з’їдає» лише два прилади: хто ці «монстри-невидимки»?

Після масованих ракетних ударів рф-ії по енергосистемі України енергетики закликали громадян переглянути свої звички і перейти до максимально ощадного використання електроенергії.

Ми вирішили розповісти, які прилади – найбільш енерговитратні і як зменшити споживання електрики, а заодно й заощадити на рахунках за світло.

В «Укренерго» підрахували, що понад чверть усієї електроенергії (28%) з’їдають телевізори та комп’ютери. Це середній показник, але при цьому в будинках і квартирах, де встановлені електричні котли й тепла підлога, структура витрати струму може відрізнятися.

Чверть струму в квартирах та будинках "з'їдають" лише два прилади - Новини  України

Так, комп’ютер, за умови використання його щодня протягом 5 год, може витрачати від 20 кВт*год на місяць і більше. Приблизно такий же обсяг споживання і в телевізора.

При цьому у потужних геймерських комп’ютерів і великих телевізорів споживання може досягати 80 кВт*год і 30 кВт*год на місяць, відповідно.

Замість комп’ютера, якщо є вибір, краще використовувати ноутбук, кажуть експерти. А телевізор повинен працювати тільки, якщо ви дійсно його дивитеся (фоновий огляд займає більшу частину часу і від нього можна легко відмовитися).

Как выбрать холодильник: 7 советов эксперта


На третьому місці холодильник – близько 30 кВт*год на місяць.

Пральна машинка (якщо використовувати двічі на тиждень по 1 год) – від 17 до 25 кВт*год на місяць.

Цікаво, що якщо відмовитися від електрочайника, можна заощадити від 10 до 22 кВт*год на місяць. При цьому мікрохвильовка за такий самий час у середньому споживає вдвічі менше електроенергії.

Фен (1 год на тиждень) – від 2,5 до 5,5 кВт*год.

Джерело: OBOZREVATEL

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *