Шмигаль анонсував старт оновленої програми пільгового іпотечного кредитування, функція подання заявки з’явиться у «Дії»

В Україні з жовтня почне працювати оновлена під потреби воєнного часу програма пільгового іпотечного кредитування.
Про це сьогодні, 16 вересня, на засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Вступну промову Шмигаля опублікували на його сторінці у Facebook.

«Іпотеку під 3% річних надаватимуть українським військовослужбовцям, правоохоронцям, педагогам, медикам і науковцям. Початковий внесок 20% і термін іпотеки до 20 років дозволяє всім, хто захищає, лікує і вчить Україну, отримати своє житло», – сказав Шмигаль.

За його словами, функція подання заявки на іпотеку з’явиться у застосунку «Дія», поки що послуга у процесі розроблення.

«Усе буде так само зручно і просто. Заповнюєте заявку, обираєте житло, отримуєте відповідь банків, укладаєте договір на купівлю житла і договір на іпотеку, – наголосив прем’єр. – Завдяки програмі доступної іпотеки ми хочемо забезпечити сотні тисяч українців власним комфортним житлом».

Програма пільгового іпотечного кредитування має стати «одним із драйверів» відновлення економіки та відбудови України, резюмував Шмигаль.


Контекст:
Уряд України у січні 2021 року затвердив постанову про програму «Доступна іпотека 7%», яка передбачала здешевлення вартості іпотечних кредитів. Максимальний строк іпотеки становив 20 років, а мінімальний початковий внесок – 15% від вартості житла. Запуск програми відбувся 1 березня.

Програма надає можливість громадянам із відносно невисоким рівнем доходу отримати житло в кредит із частковою компенсацією відсотків державою, зазначало Міністерство фінансів. В Офісі президента України пояснювали, що за цією програмою в іпотеку не можна буде придбати житло, збудоване до 2015 року.

У 2023 році програму пільгового іпотечного кредитування розширять на «всіх українців, які потребують покращення житлових умов», повідомив Шмигаль 2 серпня. Для цих громадян ставка за іпотекою теж буде пільговою, але становитиме 7%.

Згідно з повідомленням на сайті «Ощадбанку», програма діє і зараз.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *