Як перевести виплату субсидії з пошти до банку, не виходячи з дому: покрокова інструкція

Українці, які отримують субсидію на «Укрпошті», можуть в онлайні перевести виплату допомоги на банківську картку. Для цього не доведеться нікуди звертатися особисто, якщо в одержувача вже є кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Оскільки нарахуванням субсидій займається Пенсійний фонд, спосіб виплати змінюється в електронному кабінеті саме на його сайті. OBOZREVATEL склав інструкцію.

Переказ субсидії з пошти до банку покроково

1. Потрібно авторизуватися в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду за посиланням. Це саме той момент, коли вперше знадобиться КЕП (як його отримати, читайте нижче).

2. Після авторизації в меню кабінету (ліворуч) слід зайти до пункту «Комунікації з ПФУ», після чого обрати «Заява на житлову субсидію чи пільгу».

3. У меню, що відкрилося, потрібно обрати послугу «Заява на зміну способу виплати».

4. Після цього слід заповнити заяву, перевірити всі дані та завантажити відскановані (або сфотографовані) копії документів.

5. Коли все заповнено, заяву потрібно завірити за допомогою того ж КЕП і направити до Пенсійного фонду на розгляд.

Як отримати КЕП

Якщо одержувач субсидії вже має електронний цифровий підпис (ЕЦП), отримувати окремо КЕП не потрібно. Під час заповнення заяви спрацює і ЕЦП.

Однак, на даний момент ЕЦП більше не видають. Тому якщо субсидіант взагалі не має цифрового підпису, потрібно оформити КЕП. Зробити це можна кількома способами:

  • у податковій службі;
  • у казначействі;
  • у державному ПриватБанку;
  • у мобільних операторів за допомогою Mobile ID.

Найпростіше отримати КЕП онлайн клієнтам «Привату». У такому разі не доведеться нікуди йти, все можна зробити у «Приват24». Для цього потрібно:

  • у меню «Всі послуги» – «Бізнес» обрати пункт «Завантажити сертифікат»;
  • заповнити заяву, перевірити дані та підтвердити їх правильність;
  • вибрати місце на комп’ютері, де буде збережено файл з КЕП та створити пароль для файлу;
  • ввести на запит систему код із SMS або мобільного додатка «Приват24».

На екрані з’явиться серійний номер сертифіката, а на електронну пошту надходить повідомлення про підтвердження випуску КЕП. Такий ключ працюватиме протягом року.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *