Як переселенцям отримати субсидію на комуналку: у Мінсоцполітики розповіли, що впливатиме на виплати

Внутрішні переселенці можуть оформити житлові субсидії на новий опалювальний сезон за фактичним місцем проживання. Якщо субсидії були оформлені раніше за старим місцем проживання, їх переадресують. У Мінсоцполітики розповіли про механізм призначення субсидій переселенцям.

Деякі переселенці можуть автоматично перенести субсидію зі старого місця проживання. Однак більшості виплати оформлять заново, згідно з новими умовами проживання.

Зареєстровані ВПО можуть звернутися за призначенням субсидій або до ЦНАП за фактичним місцем проживання, або до посадової особи територіальної громади, або до органів соцзахисту. Чекати опалювального сезону не потрібно, а краще заздалегідь дізнатися, чи буде у вас субсидія. Якщо подавати документи на субсидію після початку опалювального сезону, тоді переселенцям потрібно буде звертатися до сервісних центрів Пенсійного фонду та вирішувати свої питання там.

Як переселенцям отримати субсидію на комуналку: у Мінсоцполітики розповіли, що впливатиме на виплати

Правила залишаються незмінними. Субсидіантам потрібно подати заяву та декларацію про доходи. На її підставі державні органи визначать право на отримання допомоги та її розмір. Субсидії для всіх різні. Також переселенці мають надати договір оренди житла та довідку внутрішньо переміщеної особи.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *