Із Маріуполя змогли вибратися майже 35 тисяч мирних жителів — люди їдуть на авто і йдуть пішки

З постійно обстрілюваного російським агресором Маріуполя за дві останні доби виїхало на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

Як передає Укрінформ, про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив на прямому включенні у Телемарафоні UAразом.

«Вже дві доби поспіль люди виїжджали, і дана згода виїзду людей з Маріуполя на власному транспорті… Всього близько 35 тис. осіб виїхало за дві доби з Маріуполя», – сказав очільник області.

Він зазначив, що рух з Маріуполя дуже складний, не вистачає пального, місто постійно під обстрілами загарбника, тому влада намагається максимально скерувати логістику виїзду людей до безпечних міст.

«Рух дуже складний… Маріупіль продовжує перебувати під постійними руйнівними обстрілами, авіаударами. Люди, які вибираються звідти, є така частина з них, які навіть виходять пішки саме з міста Маріуполя. І нам треба розуміти, що на території, яка може не контролюватися або не контролюється збройними силами, не контролюється владою, щоб їм там також максимально уваги приділити і скерувати до безпечних міст», – розповів Кириленко.

Він не став коментувати цифри, які були різними джерелами вчора озвучені про кількість жертв, та людей, які вибралися з-під завалів зруйнованого після бомбардування Драматичного театра.

«Я вважаю, що коментувати можна вже інформацію, коли вона буде вже перевірена і буде достовірна… Особа, яка коментувала, навіть міжнародним СМІ, що спочатку було загиблих більше 1 тисячі осіб, що там знаходилося всього більше тисячі осіб, казала, що лишилося живими біля 150 осіб, але ми почали перевіряти цю інформацію, і вона виявилася вся недостовірною. Втім вчора ввечері, вже після 22:00 до мене надійшла інформація, що, дійсно, всі є шанси на підтвердження інформації (що люди вийшли з бомбосховища з-під уламків зруйнованого бомбами драмтеатру – ред.), але я можу її прокоментувати тільки, коли я її отримаю офіційно», – пояснив керівник ОВА.

Він підкреслив, що коментувати цю інформацію можна тоді, коли будемо розуміти, що люди перебуватимуть вже у безпеці. «Я дуже сподіваюсь, що всі вони живі, і ця ситуація з позитивним вирішенням», – підкреслив Кириленко. Він зауважив, що треба не забувати про цинізм ворога, якому повторно діяти по тому ж самому напрямку, по якому він вже діяв, не завадить нічого, крім Збройних Сил України.

Як повідомлялося, російськи загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *