Імпорт своєї кондитерської продукції в Україну дає змогу корпорації Mars контролювати кризу в галузі — фіндиректор

Відсутність виробничих потужностей в Україні та імпорт у країну своїх кондитерських виробів дає змогу корпорації Mars успішно провадити господарську діяльність в умовах кризи в галузі, спричиненої зростанням цін на сировину та енергоресурси, повідомила фінансовий директор ТОВ «Марс Україна» (Бровари Київської обл.) Світлана Грухаль.

«У галузі кондитерських виробів у нас усе під контролем. Ми імпортуємо продукцію, а це дає можливість розподіляти сировинну базу і ресурси з виробництва в кількох країнах і таким чином компенсувати (кризові явища — ІФ)», — пояснила вона агентству «Інтерфакс-Україна» в кулуарах Форуму фінансових директорів України в середу.

За її даними, ключовим трендом у галузі є зростання попиту в Україні та сусідніх країнах, що найбільше виражений у сегменті шоколаду та жувальної гумки. Грухаль уточнила, що для задоволення цього попиту необхідно нарощувати виробництво кондитерської продукції в регіоні, чому перешкоджає зростання цін на сировину, її нестача, а також нестача трудових ресурсів.

«Якщо говорити про оцінку розвитку кондитерської продукції саме для корпорації «Марс», то у нас усе під контролем, і ми сподіваємося успішно закрити цей рік», — підсумувала фіндиректор компанії.

Під час форуму вона також повідомила, що в 2007 році компанія планувала будівництво заводу в Бориспільському районі (Київської обл.) з виробництва кормів для тварин, однак через нестабільні умови ведення бізнесу в Україні відмовилася від цієї ідеї. За її словами, для великих міжнародних компаній наявність чітких і зрозумілих правил гри у країні є важливішим чинником для інвестування, ніж добре розвинені в ній заходи держпідтримки бізнесу.

ТОВ «Марс Україна» — український підрозділ великої міжнародної кондитерської компанії Mars. Компанія реалізує в Україні продукти харчування і догляду за домашніми тваринами, вироблені нею в Росії та Угорщині. Основні бренди — Snickers, MARS, Twix, Bounty, Milky Way, M&M’s, Maltesers, Dove, Pedigree, Chappi, Whiskas, Kitekat, Sheba та інші.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *