2020 рік побив усі рекорди за кількістю кліматичних катастроф: урагани, пожежі та посухи

За 9 місяців 2020 року відбулася рекордна кількість стихійних лих

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, у США за 2020 рік було зафіксовано рекордну кількість стихійних лих. Як відзначають вчені, відбулося 16 кліматичних катастроф, які завдали збитків на суму понад 1 мільярда доларів.

У 2020 році відбулося кілька найсильніших штормів, пожеж і посух. Збитки можна порівняти тільки з 2011 і 2017 роком, але там такі високі показники були за 12 місяців, а у 2020 році – за 9 місяців. Про це пишуть на порталі Meteoprog з посиланням на видання Bloomberg.

На початку жовтня на півострів Юкатан в Мексиці впав 25 по рахунку шторм в сезоні – Ураган «Дельта». Наступний очікується шторм біля берегів Луїзіани, і він знову пройде через Мексиканську затоку.

Крім того, в Каліфорнії об’єдналися кілька пожеж, які почалися ще в серпні й це стало першою «гігантською пожежею», яка була зафіксована за всю історію спостережень. На цей момент вогнем охопило вже понад 4 мільйони акрів в штаті.

43% континентальної частини США зіткнулися в цьому році з посухою, особливо на заході та північному сході.

«Оскільки все більше тепла утримується в атмосфері та біосфері Землі, повітря і вода утримують більше енергії для підживлення штормів. За даними європейської кліматичної служби Copernicus, минулий місяць був найспекотнішим вереснем за всю історію спостережень у світі, випередивши 2019 та 2016 роки. У США у 2020 році температура була на 2,3 градуса за Фаренгейтом (1,3 градуса Цельсія) вище середнього показника за 20 століття», — йдеться в матеріалі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *