Росія обстріляла Миколаїв надзвуковими ракетами Х-22: є влучання у промисловий об’єкт

У ніч проти неділі, 7 травня, російські окупаційні війська атакували Миколаїв. Ворог випустив по місту надзвукові ракети Х-22.

В обласному центрі пролунало чотири вибухи. Про це повідомили у Telegram-каналі Миколаївської обласної військової адміністрації.

За словами голови ОВА Віталія Кіма, заграви та виклику екстрених служб в обласному центрі не було.

У свою чергу речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що в Миколаєві одна з ракет влучила в промисловое підприємство. Також було зафіксовано влучання у поля у Миколаївській та Херсонській областях.

За попередніми даними ОК «Південь», внаслідок ракетної атаки в Миколаєві ніхто з мирних жителів не постраждав.

«Вночі відбувалася ракетна атака з повітря, використовувалися літаки стратегічної авіації, ворог спрямовував на південь ракети, зокрема, Х-22. Це не високоточна ракета і цілком імовірно, що вони намагалися розвідати, де і які системи протиповітряної оборони готові працювати. Ми побачили влучання в одне з промислових підприємств, зруйновано цех, але людських втрат немає. Є влучання у поля як на Херсонщині, так і на Миколаївщині», – повідомила Гуменюк.

Росія обстріляла Миколаїв надзвуковими ракетами Х-22: є влучання у промисловий об'єкт

Моніторингові канали також повідомляли, що всього було запущено чотири ракети Х-22 із літаків Ту-22м3. Наразі наслідки обстрілу встановлюються.

Х-22 – це радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Із початком повномасштабної війни вона стала для росіян знаряддям їхніх численних воєнних злочинів.

Росія обстріляла Миколаїв надзвуковими ракетами Х-22: є влучання у промисловий об'єкт

Ракетами Х-22 було завдано ударів по торговельних центрах «Riviera» в Одесі та «Амстор» у Кременчуці, по житлових будинках в Сергіївці на Одещині та у Дніпрі.

Х-22
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *